Osallistu yhdistyksemme muistojenkeruukampanjaan

Suomen teknisen viestinnän yhdistys ry perustettiin 27.8.1997. Ensi vuonna yhdistyksemme täyttää siis 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen kuluessa tekninen viestintä Suomessa on läpikäynyt monta erilaista kehitysvaihetta, jotka ovat leimanneet myös yhdistyksemme toimintaa.

Jotta nämä vaiheet saadaan tallennettua, on yhdistyksen hallitus päättänyt aloittaa muistojenkeruukampanjan. Kutsummekin nyt kaikkia nykyisiä ja entisiä jäseniämme osallistumaan tähän historiatiedon keräykseen. Jos olet ollut mukana perustamassa yhdistystämme, ollut mukana sen varhaisessa tai nykyisessä toiminnassa, kerro niistä meille.

Muistosi voi olla missä muodossa tahansa – teksti, valokuva, manuaali ”vanhoilta hyviltä ajoilta” tms. Millaisena aikana yhdistys perustettiin? Miten se alkuaikoina toimi? Miten toiminta on ajan kuluessa muuttunut? Miksi se, mitä tehtiin, oli tärkeää? Miksi päätit tulla toimintaan mukaan? Miksi liityit aikoinaan jäseneksi? Kerro toiminnasta paikallisosastossa, hallituksessa tms. Muistelustasi tulisi käydä ilmi, mitä tapahtui, milloin, ketkä muut mahdollisesti olivat mukana, asemasi muisteluun liittyvässä asiassa, ja tietenkin nimesi. Taustatapahtumat ovat tärkeitä siksi, että nuoremmat jäsenet eivät tunne aikaisempaa toimintaympäristöä. Jos sinulla on kuvamateriaalia, liitä mukaan myös teksti, jossa kerrot mahdollisimman paljon kyseiseen tapahtumaan liittyviä tietoja. Mainitse myös, haluatko valokuvasi takaisin, ja kerro palautusta varten yhteystietosi. Kokoamme saamamme muistelut yhteen ja arkistoimme ne tuleville kollegasukupolville perinnöksi. Osan materiaalista valikoimme myöhemmin ilmestyvään yhdistyksen 20-vuotisjulkaisuun.

Lähetä muistelusi 31.12.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen puheenjohtaja@stvy.fi. Muistelusi voi olla kirjoitettu millä kielellä tahansa. Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Osallistumalla suostut siihen, että tekstit, valokuvat ym. lähettämäsi materiaali jää yhdistyksen omaisuudeksi.

Jos sinulle jäi kysyttävää tai sinulla on julkaisuun liittyviä ideoita, ota yhteyttä yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.